Als je bij het Muziekgebouw GO lessen muziektheater gaat volgen kom je in aanraking met verschillende gecombineerde disciplines.

Tijdens lessen ben je bezig met spel, zang en dans. De reeks lessen worden afgesloten met een eindpresentatie, waarbij je aan je ouders en andere belangstellenden kunt laten zien wat je in die periode hebt geleerd. 

Spel /Zang & Dans  
Spel staat altijd centraal tijdens de presentatie.
Deze lessen duren 60 min. Je krijgt leuke acteeroefeningen en toneelopdrachten, waarin wordt gewerkt aan improvisatievermogen, samenspel, ruimtegebruik, tekstinterpretatie, presentatie en concentratie. In deze lessen werk je altijd aan een bepaald thema. Dit thema wordt uitgewerkt in een verhaal en gecombineerd met dans. De dansles duurt ook 60 min. Je leert te spelen met verschillende rollen, emoties, verhalen en situaties. Spelenderwijs ontdek je de ruimte op het podium te benutten.

Zang is onderdeel van spel, je leert je stem goed te gebruiken, en je werkt aan je zangvoordracht. Speelplezier staat altijd voorop en de expressiviteit en de verbeeldingskracht van de kinderen krijgen tijdens de lessen volop de ruimte. Voor de eindpresenties zal altijd worden gestreefd naar samenwerking met andere disciplines binnen het Muziekgebouw.

De groepen worden na inschrijving gevormd op basis van leeftijdscategorieën.

Ben je geïnteresseerd in de lessen voor het komende seizoen maak dan gebruik van de voorinschrijving zodat wij groepen kunnen gaan samenstellen. Na de voorinschrijving ontvang je informatie over een definitieve inschrijving.

 

Info cursus 2021 volgt z.s.m.

Locatie: ‘Victoriahal’Adres: Philipshoofjesweg 57b, 3247 XS Dirksland 

De lessen zullen worden gegeven op vrijdagavond tussen 16:00u. tot 20:00u.

 

 

Voor meer informatie: muziektheater@muziekgebouwgo.nl

De docenten:
Simon Aantjes
Ik heb een hart voor theater, muziek en film. Tijdens mijn studie docent theater, die ik volgde aan Artez hogeschool voor de Kunsten, heb ik mijn vrouw leren kennen. Niet lang daarna ben ik verhuisd naar Goeree Overflakkee. Inmiddels ben ik werkzaam als jongerenwerker en theaterdocent. Ik geef les binnen het basisonderwijs en  zoek wekelijks het contact op met jongeren op straat of in het Jongeren Activiteiten Centrum. Ik kijk ernaar uit om theaterlessen te geven aan de jeugd op Goeree Overflakkee. Ik vind het erg leuk om te experimenteren met muziek, beeld en improvisatie in de theaterlessen. Daarin ga ik graag op zoek naar de humor, spontaniteit en verbeelding.

 

 

Gwendolyn de Groot

Mijn danspassie startte toen ik 5 jaar was. Het begon met streetdance en snel breidde dat uit tot alle dansstijlen. Ik danste zoveel dat ik besloot om te dansen in verschillende selecties en wedstrijdteams. Na vele jaren hard werken werd ik in 2013 aangenomen op het Albeda Dans College, 4 jaar later studeerde ik af als professioneel allround artiest. Dans is mijn passie en niet meer weg te denken uit mijn dagelijkse leven. Dans geeft me een vrij en gelukkig gevoel, wat ik voor 100% ervaar tijdens het lesgeven. Niets maakt me blijer dan de lachende gezichtjes aan het einde van de dansles! Mijn doel? De passie voor dans over te brengen waardoor ik anderen kan motiveren en inspireren te gaan dansen en bewegen. Door mijn ervaring als dansdocent weet ik kinderen op hun gemak te stellen en te motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Bij Muziektheater is er niet alleen maar spel en zang, er wordt ook veel bij gedanst. Tijdens de lessen behandelen we de diverse dansstijlen voor op het podium en de bijbehorende technieken m.b.t. musical, showdance, tapdance, berlesque en meer.