Als je bij het Muziekgebouw GO lessen muziektheater gaat volgen kom je in aanraking met verschillende gecombineerde disciplines.

Tijdens de eerste periode ben je bezig met spel en dans, en in de tweede periode wordt spel gekoppeld aan zang. Beide periodes worden afgesloten met een eindpresentatie, waarbij je aan je ouders en andere belangstellenden kunt laten zien wat je in die periode hebt geleerd. 

Spel – Dans – Zang
Spel staat in beide periodes centraal.
Bij spel krijg je twee periodes lang elke week 60 minuten les. Je krijgt leuke acteeroefeningen en toneelopdrachten, waarin wordt gewerkt aan improvisatievermogen, samenspel, ruimtegebruik, tekstinterpretatie, presentatie en concentratie. In deze lessen werk je altijd aan een bepaald thema. Dit thema wordt uitgewerkt in een verhaal. De ene keer wordt dit gekoppeld aan zang en de andere keer aan dans. Je leert te spelen met verschillende rollen, emoties, verhalen en situaties. Spelenderwijs ontdek je de ruimte op het podium te benutten.

In de zanglessen leer je, je stem goed te gebruiken, je techniek te verbeteren en werk je aan je zangvoordracht. Spelplezier staat altijd voorop en de expressiviteit en de verbeeldingskracht van de kinderen krijgen tijdens de lessen volop de ruimte. Voor de eindpresenties zal altijd worden gestreefd naar samenwerking met andere disciplines binnen het Muziekgebouw.

De groepen worden na inschrijving gevormd op basis van  leeftijdscategorieën en ervaring.


Periode 1: september t/m december (Inschrijving gesloten)
Spel & Dans (12 lessen + eindpresentatie)
Lesgeld: € 180,-

Periode 2: Januari t/m april (Inschrijving gesloten)
Spel & Zang (12 lessen + eindpresentatie)
Lesgeld: € 180,-

Lesrooster: klik hier

Locatie: Diekhuus Beneden Zandpad 7, 3241 GA Middelharnis

De lessen zullen worden gegeven op vrijdagavond van 16:15u. tot 18:15u.

Aanmelden:

Online aanmeldingsformulier Muziektheater


Gegevens cursist

Achternaam
Voornaam
Adres
Postcode
Woonplaats
Email
Telefoonnummer
Mobiel
GeboortedatumIndien nog geen 18jaar:

Ouder/verzorgende
Adres
Postcode
Woonplaats
Email
TelefoonnummerCursus

Schrijft zich in voor de cursus Muziektheater

Gegevens betalingsplichtige

Achternaam
Voornaam
Adres
Postcode
Woonplaats
Email
Telefoonnummer
MobielBetalingswijze

(De hoogte van het cursusgeld staat op www.muziekgebouwgo.nl/lesgelden)

Betaling ineens via automatische incassoBetaling in 4 termijnen via automatische incassoBetaling ineens d.m.v. eigen betalingsopdracht

IBAN Rek.nr.

*Vergeet niet het IBAN nummer te vermelden. Bij termijnbetaling machtigt ondergetekende, tot wederopzegging, Muziekgebouw GO om het verschuldigde cursusgeld af te schrijven van bovengenoemde bankrekening. Indien u het niet eens bent met de afschrijving heeft u 8 weken de tijd om uw bank opdracht te geven het geld terug te boeken.Uitval lessen en contact voorkeur

SMS berichtEmailTelefonisch

Vul hier de door u gekozen contact in (email, mobiel of telefoon)Heeft u eerder les gehad?

JaNee

Zo ja, welke instrument?Eventuele opmerkingen

Ondergetekende verklaart zich bekend en akkoord met de Algemene bepalingen en de privacy policy (plus de geldende cursus tarieven)

Datum van invullen:
Hierbij onderteken ik dit formulier

Lesrooster: klik hier

Voor meer informatie: muziektheater@muziekgebouwgo.nl

De docenten:
Simon Aantjes
Ik heb een hart voor theater, muziek en film. Tijdens mijn studie docent theater, die ik volgde aan Artez hogeschool voor de Kunsten, heb ik mijn vrouw leren kennen. Niet lang daarna ben ik verhuisd naar Goeree Overflakkee. Inmiddels ben ik werkzaam als jongerenwerker en theaterdocent. Ik geef les binnen het basisonderwijs en  zoek wekelijks het contact op met jongeren op straat of in het Jongeren Activiteiten Centrum. Ik kijk ernaar uit om theaterlessen te geven aan de jeugd op Goeree Overflakkee. Ik vind het erg leuk om te experimenteren met muziek, beeld en improvisatie in de theaterlessen. Daarin ga ik graag op zoek naar de humor, spontaniteit en verbeelding.

 

 

Gwendolyn de Groot

Mijn danspassie startte toen ik 5 jaar was. Het begon met streetdance en snel breidde dat uit tot alle dansstijlen. Ik danste zoveel dat ik besloot om te dansen in verschillende selecties en wedstrijdteams. Na vele jaren hard werken werd ik in 2013 aangenomen op het Albeda Dans College, 4 jaar later studeerde ik af als professioneel allround artiest. Dans is mijn passie en niet meer weg te denken uit mijn dagelijkse leven. Dans geeft me een vrij en gelukkig gevoel, wat ik voor 100% ervaar tijdens het lesgeven. Niets maakt me blijer dan de lachende gezichtjes aan het einde van de dansles! Mijn doel? De passie voor dans over te brengen waardoor ik anderen kan motiveren en inspireren te gaan dansen en bewegen. Door mijn ervaring als dansdocent weet ik kinderen op hun gemak te stellen en te motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Bij Muziektheater is er niet alleen maar spel en zang, er wordt ook veel bij gedanst. Tijdens de lessen behandelen we de diverse dansstijlen voor op het podium en de bijbehorende technieken m.b.t. musical, showdance, tapdance, berlesque en meer. 

Nouschka Hagens
Nouschka is een bekende naam bij het MuziekgebouwGO. Zij is de  Pop Zang Docente, die in 2004 haar Bachelor of Music behaalde op het Rotterdams Conservatorium Codarts. Zij volgde lessen van oa Harjo Pasveer (vocalcoach TVOH, X-Factor, Van Velzen, Alain Clark, Caro Emerald ), Simone Roerade (Candy Dulfer, Trijntje Oosterhuis) Linda Bloemhard (Jazzinvaders) Gerrie van der Klei (42nd Street, My fair Lady) Sinds 2002 heeft zij haar eigen lespraktijk, werkte op verschillende muziekscholen in Rotterdam en Utrecht en verzorgde zij prive workshops en workshops op middelbare scholen. Ook werkte Nouschka voor Theaterschool Hofplein locatie Rotterdam en Goeree-overflakkee. Daarnaast werkte Nouschka aan verschillende projecten van pop, rock tot dance tot metal. Zij stond in verschillende voorprogramma’s van o.a. Racoon en zong vocals in voor producer Raz Nitzan (Armin van Buuren)