Rinus Verhage

Management

particulier@
muziekgebouwgo.nl

Rinus Verhage

Rinus Verhage kreeg tijdens zijn middelbare schoolopleiding orgelles van Jan van Dijk. Daarna studeerde hij orgel (uitvoerend musicus), kerkmuziek en koordirectie aan het Rotterdams Conservatorium bij resp. Arie Keijzer, Barend Schuurman en Jan Eelkema. Verder studeerde hij nog interpretatie bij Kees van Eersel. In 1979 was hij prijswinnaar van het internationale Albert Schweitzer Orgelfestival in Deventer. Naast organist te Oude-Tonge, Stellendam en Zierikzee (op het monumentale Kam en Van der Meulen orgel) is hij cantor van de Sint-Catharijne kerk te Brielle. Tevens is hij dirigent van een drietal koren waarmee o.a. ook de grote oratoria uitgevoerd worden. Als orgeldocent heeft hij een bloeiende lespraktijk. In 2015 ontving hij een koninklijke onderscheiding voor zijn werkzaamheden en vanaf 2016 is hij één van de stadsorganisten van Zierikzee. Verder was hij op parttime basis ook directeur van de inmiddels opgeheven Muziekschool “Goeree-Overflakkee” en is hij nu één van de managers en ook orgeldocent bij het pas opgerichte Muziekgebouw “Goeree-Overflakkee”.

Edwin Matthee

Management

vereniging@
muziekgebouwgo.nl

Edwin Matthee


Edwin Matthee (6-9-1970, Fijnaart) volgde de opleiding Klassiek Trombone aan het Rotterdams Conservatorium. Hij speelde van 1997 tot 2013 als trombonist bij het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht. Later heeft hij nog geïmproviseerde muziek gestudeerd aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. In 2012 verlaat Edwin het FkKL en volgt hij twee jarige deeltijdstudie docent muziek. In 2014 studeerde hij af op “Vakoverstijgend Projectonderwijs Kunst & Cultuur”.

Van 2012 tot 2015 was Edwin werkzaam op RSG ’t Rijks in Bergen op Zoom waar hij “Vakoverstijgend Projectonderwijs Kunst & Cultuur” introduceerde en verder uitwerkte. In 2015 is hij begonnen als docent muziek en culturele kunstzinnige vorming op het Markland College in Zevenbergen en Oudenbosch. Op het moment is Edwin ook werkzaam als koperdocent bij zijn eigen opgezette muziekopleiding “Edwin Matthee Music en CKB de Maagd in Bergen op Zoom.

Vanaf 2014 is Edwin actief betrokken bij het uitvoeren en verder ontwikkelen van zijn eigen ontwikkelde muziekprojecten en workshops voor basisscholen in de regio West-Brabant.

Als dirigent/muzikaal leider is Edwin op dit moment werkzaam bij de Black Sheep Swing Band in Fijnaart.