Joline Sperling speelt D-examen op de harp

Op zaterdagmiddag 24 november vindt het D-examen harp van Joline Sperling plaats. Joline sluit hiermee haar lessen bij het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee af.

Joline Sperling is met haar 16 jaar een jong muzikaal talent. Ze begon op achtjarige leeftijd met blokfluit spelen, maar de harp bleef haar grote droom. Op elfjarige leeftijd kreeg ze les van Ghislaine Voorrecht, harpdocente bij het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee. Sinds enkele maanden volgt Joline de vooropleiding Klassieke Harp aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze les krijgt van Ernestine Stoop.
Joline heeft o.a. opgetreden met dwarsfluitist Thijs van Leer. Ook speelde zij tijdens het jubileumconcert van mandolineorkest Estampida.

In 2016 won Joline ‘de Rabobank Jong Talent prijs’ en in 2017 speelde zij tijdens het Havenconcert in Goedereede. Ze bespeelt de harp met veel passie en weet met haar muziek het publiek te betoveren.

Joline gaat de volgende werken ten gehore brengen:

De eerste Sonatine van Naderman, de schitterende en lyrische Serenade mélancholique van Alphonse Hasselmans. Beide werken zijn geschreven door componisten die van grote betekenis voor de harp zijn geweest. Joline is een enorme liefhebber van de hedendaagse componist Einaudi en natuurlijk staat één van zijn werken op het programma.

Samen met Rebecca van Zwol speelt Joline het eerste deel van het harp- en fluitconcert van Mozart waarbij Piet Westhoeve op de piano de begeleiding voor zijn rekening neemt.

Het examen is openbaar en u bent dan ook van harte uitgenodigd om dit examen bij te wonen. Zaterdag 24 november om 16.00 uur in de Doopsgezinde kerk te Ouddorp, Dorpstienden 3.

De toegang is gratis.